Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Európa kulturális fővárosa: honlap Pécsnek Microsoft-segítséggel

Európa kulturális fővárosa: honlap Pécsnek Microsoft-segítséggel
Infovilág

A megújuló honlap talán leglátványosabb újdonsága az a galéria, amivel a látogatók virtuális körsétát tehetnek a városban, a tereken, illetve a legnépszerűbb nevezetességekben, mint például a székesegyház is. A Microsoft Photosynth technológiájára épülő látványosság egyszerű kétdimenziós fényképekből építi fel az adott terület vagy épület háromdimenziós modelljét, amit aztán az internetezők szabadon bejárhatnak. Így például az Európa Kulturális Fővárosa iránt érdeklődő külföldiek még azelőtt megkezdhetik az ismerkedést Péccsel, mielőtt hazánkba érkeznének.

Valószínűleg mind belföldön, mind külföldön sok olyan érdeklődő lesz, aki szeretne ugyan, mégsem tud ellátogatni valamelyik, számára érdekes programra. Neki lesz igazán hasznos az élő, online közvetítés: az interneten keresztül bármilyen távolságból figyelemmel követheti az eseményeket. A Microsoft webes multimédiás platformján, a Silverlight-on alapuló megoldás hatékony tömörítési eljárásának köszönhetően még kis sávszélesség mellett is folyamatos a lejátszás.

A honlap további erénye, hogy a különféle igényű használók érdeklődési köre szerint testre szabható. Ha a látogatók bejelentkeznek Live ID fiókjukkal (azaz pl. MSN- vagy Hotmail azonosítójukkal), és bejelölik a programkínálat bizonyos eseményeit, legközelebbi bejelentkezésükkor ezek kiemelt helyen lesznek láthatók a honlapon.

Két egyéb újdonsággal is kedveskedik a honlap. A Pécs 2010 Gyorssegéd segítségével a használók bárhol járnak is a világhálón, az általuk kijelölt szövegre egy kattintással rákereshetnek a Pécs 2010 honlap programkeresőjében – így például egy zenei oldal olvasgatása közben egy pillanat alatt kiderülhet, hogy a kiválasztott előadó ad-e koncertet az idén Pécsett vagy sem. A Webszeletek révén pedig a böngésző Kedvenceket tartalmazó sávjában települő mini alkalmazásban követhetők nyomon az Európai Kulturális Fővárossal kapcsolatos legfrissebb hírek és programajánlók, anélkül, hogy el kellene navigálni az éppen megtekintett oldalról. A honlap tulajdonságai Microsoft Internet Explorer 8-as böngészővel élvezhetők.

Címkék