Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Furcsa sztrájk Ferihegyen

Furcsa sztrájk Ferihegyen
Infovilág

A ma kiadott sajtóközleményében például a tényektől elrugaszkodott módon azt állítja, hogy a sztrájkolók védték meg a Malév-gépeket a szétfagyástól. A LESZ felajánlotta ugyan a Malév GH vezérigazgatójának a segítséget, hogy leeresztik a vizet a járművekből, de ezt nem ők, hanem a szolgálatban lévő, vagyis a nem sztrájkoló kollégák végezték el.

A szakszervezet a segítségnyújtás helyett tegnap – a sztrájk minimális támogatottsága miatt – nem sztrájkoló kollégákat próbált rávenni a munkabeszüntetésre. A sztrájkolók elhagyva a számukra kötelezően előírt tartózkodási helyet, bevonultak egy tegnapi állománygyűlésre, egy másik épületbe, hogy nyomást gyakoroljanak a dolgozó kollégákra.

A Malév forgalma ma is zavartalan, a sztrájkot semmilyen formában sem érzik az utasok. A mintegy 240 munkatársból mindössze 35-en nem vették fel a munkát, ugyanakkor a volt sztrájkolók közül 12-en munkába álltak.

A sztrájkolók védték meg a MALÉV-gépeket a szétfagyástól

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleménye ■ A cégvezetés tegnap késő esti javaslata nem hozott újdonságot, a szabálytalanságok sorozata azonban folytatódik. Az érintett területeken csaknem teljes körű támogatottsággal, egyszerre 100-120 fő részvételével folytatódik ma is a sztrájk.

Ígéretéhez képest több órás késéssel, tegnap este küldte el ajánlatát Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója a LESZ-részére. Az anyag csalódást keltő volt: abban továbbra is a fizetések jelentős csökkentése szerepel, ezért ebben a formájában a dolgozók számára elfogadhatatlan.

A sztrájkolók tegnap este sokmilliós kártól mentették meg a légitársaságot. A Malév-repülőgépek vízrendszerének önkéntes leeresztésével megvédték azokat a szétfagyástól. Úgy tűnik, a cégvezetés energiáit a sztrájk jogellenes megtörésének kísérlete köti le, és nem gondolnak az ilyen alapvető feladatokra sem. Ugyanilyen mulasztás volt, hogy a parkoló repülőgépektől azok feltöltése után nem vontatták el a lépcsőket. Ez a LESZ szerint a technológiai utasítás megsértése, és biztonsági kockázatot jelent – immár napok óta.

A LESZ továbbra is fenntartja, hogy jogellenesen alkalmaznak sztrájktörőket. Nem elfogadható a cégvezetés kijelentése miszerint „csupán” alvállalkozókról van szó.

Címkék