Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

iConnect: vezeték nélküli adattárolók átváltoztatása NAS-okká

iConnect: vezeték nélküli adattárolók átváltoztatása NAS-okká
Infovilág

Az iConnect Wireless Data Station-nek nincs saját tárolókapacitása, viszont lehetőséget ad használójának, hogy a hálózatra csatlakoztathassa valamennyi asztali és hordozható USB-tárolóeszközér. A vezetékes és vezeték nélküli környezetben is használható eszközt a routerhez kell csatlakoztatni, majd egyszerűen rádugni a (tetszés szerinti márkájú) külső USB- vagy USB flash-meghajtókat az Iomega iConnect eszköz USB-csatlakozóira. A tárolóeszközök automatikusan kapcsolódnak a hálózathoz, és az ott található bármely számítógép számára elérhetőkké válnak, illetve távolról is hozzáférhetők lesznek a világhálón keresztül.

Ezzel az egyszerű beállítással az iConnect Wireless Data Station használói nemcsak további tárolóeszközökhöz jutnak a hálózaton a fájlok mentésére, megosztására és használatára, hanem olyan szolgáltatásokat is élvezhetnek, mint az UPnP DLNA minősítésű AV Media Server (ami adatfolyamként képes fényképeket, audio- és videotartalmakat szolgáltatni különféle médialejátszó eszközök számára); a torrentletöltés-kezelő a peer-to-peer kapcsolaton továbbított fájlok felügyeletéhez; az Apple-használókat segítő Time Machine-támogatás; az adatok védelmét szolgáló eszközök közötti replikáció; a hálózati nyomtatószolgáltatások és számos más egyéb.

Az új iConnect Wireless Data Station az EMC LifeLine szoftvert használja, ezenkívül egy teljes Linux operációs rendszert és egy sor olyan alkalmazást, amelyet a Windows-, a Mac- és Linux-gépek több platformos támogatásához készítettek. Az iConnect kényelmesen használható felülettel kínálja a médiaszerver és távoli elérés területén nyújtható összes szolgáltatási újdonságot, hogy a használó mindenhonnan játszi könnyedséggel elérhesse saját adatait: az irodából, otthonról vagy a világ bármely tájáról.

Az Iomega-újdonság egy sor mentési és biztonsági szoftverrel érkezik, közéjük tartozik a natív biztonsági támogatás, a használónévhez és jelszóhoz kötött hitelesítéssel erősen védett elérés. A csomagnak része az RSA BSAFE titkosítási technológia is, amivel kivédhető a vírusok vagy rosszindulatú szoftverek telepítése és frissülése. Az RSA az EMC biztonsági részlege, megoldásait a többi között a világ legnagyobb bankjaiban is használják a digitális adatok védelmére.

Az iConnect Wireless Data Station eszközön megtalálható az Iomega Protection Suite szoftvercsomagja is, aminek része az Iomega QuikProtect (az egyszerű, ütemezett fájlszintű mentéshez); az EMC Retrospect Express vagy Express HD (az adatok, alkalmazások és beállítások mentéséhez); illetve vírusok, kémszoftverek és webes biztonsági rések ellen védő piacvezető szoftver. A Iomega iConnect Wireless Data Station februártól az egész világon kapható lesz, javasolt listaára nem egészen nyolcvan euró. Az eszközre (termékregisztráció esetén) három év garanciát ad a gyártó.

Címkék