Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

CES 2010: a Cisco új fogyasztói videotermékei, telepresence otthonra

CES 2010: a Cisco új fogyasztói videotermékei, telepresence otthonra
Infovilág

• Újdonságok a Cisco Eos közösségi szórakoztatóplatform kapcsán:


o A Cisco Eos szolgáltatásként elérhető szoftverplatform, amelyen a média- és szórakoztatóipari cégek az általuk nyújtott tartalom köré építve hozhatnak létre és működtethetnek közösségi hálózatokat. A Warner Music Group mellett ehhez csatlakozott most a Travel Channel, az All Access Today és a The Eleven Seven Music Group/Tenth Street Entertainment.

o A Cisco egyben olyan új Eos-funkciókat is bejelentett, mint a közösségépítést segítő Facebook Connect integráció és a meglévő közösségek Eos-platformra áttérését segítő eszköz.

o A jövő hónapban kezdődő vancouveri téli olimpiai játékok közvetítéséhez a Cisco adja az NBC számára a videóra és interaktív multimédiára optimalizált IP-alapú médianet-hálózatot. A Cisco új generációs hálózati (IP NGN) video-infrastruktúrája valós idejű szerkesztési lehetőséget kínál az NBC munkatársainak Vancouverben, New Yorkban és Las Vegasban, lehetővé téve gigabájt méretű fájlok átvitelét a távoli helyszínek között, valamint továbbításukat televíziók, számítógépek vagy okostelefonok képernyőire.

• Az eddig több mint 200 millió fogyasztói eszközt értékesítő Cisco arról is beszámolt, hogy a tavalyi karácsonyi időszakban nagy lendületet vett a Flip videók terjedése.

o 2009 decemberében egymilliónál több Flip videofelvételt töltöttek fel a FlipShare szoftveren keresztül – ezek együttesen hárommillió percnyi Flip videofelvételt tesznek ki. Ez a feltöltési mennyiség az előző év decemberéhez képest négyszeres, a 42 000 gigabájtnyi videólejátszás pedig ötszöröse az egy évvel azelőttinek.

o A FlipVideo kamerákra előtelepített FlipShare szoftverrel a felvételek egyszerű rendezhetők, szerkeszthetők és feltölthetők az olyan videomegosztó webhelyekre, mint a Facebook Video, a MySpace vagy a YouTube. A legújabb FlipShare szoftver egyúttal olyan mobilalkalmazásokat is tartalmaz iPhone, Android és egyes BlackBerry készülékekhez, miáltal használóik mobiltelefonjukról is elérik Flip videofelvételeiket.

o Az évvégi ünnepekre jelentette meg a Cisco a FlipShare TV videolejátszót, miáltal vezeték nélküli kapcsolaton nézhető meg a tévéképernyőn a teljes Flip Video fénykép- és videotár, továbbá a videók is megoszthatók más FlipShare tv-használókkal.

• A Las Vegas-i kiállításon a Cisco ismertette jövőképét és eredményeit a teljesen új lakossági video-kommunikációs kategória, az otthoni telepresence fejlesztésével kapcsolatban. Ez a technológia a meglévő nagyfelbontású televíziók és szélessávú internetkapcsolat segítségével egyedülállóan természetes, a személyes találkozáshoz hasonló élményt kínál a virtuális nappaliban. A Cisco az ggyesült államokbeli Verizon szolgáltatóval ez év tavaszán kezdi meg az otthoni telepresence próbaüzemét. A megoldás európai tesztelését a France Telecom kezdi meg az idén.


• Az IDC szerint az Egyesült Államokban 32 millió háztartásnak van kiváló minőségű otthoni telepresencehez szükséges szélessávú kapcsolata.

• A Cisco üzleti célú TelePresence virtuális tárgyalója mindössze három év alatt átalakította a munkahelyi kommunikációt – ez a cég leglendületesebben fejlődő-terjedő új technológiája.

Címkék