Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Európa Kulturális Fővárosa: bridges-világkonferencia Pécsett

Európa Kulturális Fővárosa: bridges-világkonferencia Pécsett
Infovilág

A konferencia célja a címben foglalt tudományközi és művészeti kapcsolódásilehetőségek, azaz "hidak" bemutatása, illetve a matematikaigondolkodás sokszínűségének, lehetőségeinek népszerűsítése a nagyközönség számára is érdekes kulturális programok révén. Résztvevői a világ vezető egyetemeinek matematikusai, művészek, tanárok, kutatók,zenészek, számítógépes szakemberek, szobrászok, táncosok és pedagógiaieszközfejlesztő cégek képviselői. A tanácskozás programjához minden érdeklődő számára nyitott kiállítások, interaktív műhelyek, játékospedagógiai bemutatók, koncertek, matematikai színház és családi napkapcsolódnak.

A Bridges Pécs 2010 a Föld keleti felének első bridges-világkonferenciájaként egyedülálló lehetőséget kínál térségünk művészeinek és tudósainak nemzetközi szakmai kapcsolataik erősítésére, valamint tevékenységük széles körű nyilvános bemutatására. Pécsett a művészetek és a tudományok érintkezését hasznosító szemléletnek évszázados előzményei és jelenleg is élő hagyományai vannak. Ezért jelképes, hogy a 2007 óta zajló Pécs Ars Geometrica Nemzetközi Találkozó és Műhely által megalapozott bridges-világkonferenciát jövőre Pécsett rendezhetik.

A konferencia előadói szabadtéri helyszíneken, a nagyközönség számára is kipróbálható játékokkal, széles érdeklődésre számot tartó bemutatókkal készülnek. Az esemény része a bridges családi nap: a találkozó témájával összefüggő közös játékokban vehetnek részt az érdeklődők, gyerekek és felnőttek egyaránt. A rendezvényre érkező matematikusok és művészek alkotásaiból kiállítás nyílik, amely megtekinthető a konferencia ideje alatt.

A 2010. júliusi találkozó egyben jó alkalmat kínál Pécs városának a konferencia-turizmus helyi lehetőségeinek kipróbálására, ezenkívül a Bridges Organization tagjai keresik a lehetőségeket a helyi kutatócsoportokkal, intézményekkel, ipari szereplőkkel a művészeti-tudományos dizájnnal és alapkutatásokat kívánó termékfejlesztéssel kapcsolatos helyi együttműködésre.

Bridges Pécs, 2010 világkonferencia: július 24–28. Jelentkezési határidők:
konferencia-előadásokra: 2010. február 1.
műhely-előadásokra: 2010. március 1.
rövid előadásokra: 2010. március 15.
A jelentkezések elbírálásának határideje: 2010. március 25., a jelentkezések véglegesítése: 2010. április 25.

Részletes program, konferencia-felhívás és jelentkezési információk itt.

Címkék