Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. március 29. Az év 89. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739371. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Karácsonyi ajándéközön az Egyszervolton

Karácsonyi ajándéközön az Egyszervolton
Infovilág

A leglátványosabb változás, hogy az Egyszervolt Réten a gyerekeket új animációk fogadják, a felnőttek pedig új, nekik szóló menüpontokat találnak. Azon túl, hogy az Egyszervolt.hu védjegye, az egyes rovatokat jelölő állatfigurák megújultak, a könnyebb eligazodás, és a jobb használhatóság végett külön csoportokban, egyszerűbben érhetők el a tartalmak a gyerekeknek, illetve a felnőtteknek – azon belül a pedagógusoknak szóló oldalak. Az egyes tartalmak közötti eligazodást tematikus kereső segíti, s ezzel együtt gyorsult az oldal betöltődése is.

December elseje óta adventi naptár várja Egyszervolt.hu látogatóit. A naptár ablakocskái mindennap más-más újdonságot – verset, mesét, dalt, játékot, kézműves ötletet rejtenek. Egyike a Török Szilvi által készített, a klasszikus magyar gyerekirodalom kincseiből válogató, friss szemléletű animációs sorozat.

A játékok sorából kiemelkedik a Világjáróhttp://egyszervolt.hu/jatek/vilagjaro.html: a földrajzi és kulturális ismereteket fejleszti egy interaktív világtérkép segítségével, s akár iskolai tanórákon is felhasználható. A Delfin Dani játékban a koralltenger mélyén fickándozó delfin segít megismerni, gyakorolni a színek nevét angolul, németül.
 
Az adventi naptár kiegészül egy interaktív képeslapküldő játékkal: önállóan elkészíthető az ünnepi üdvözlőlap, majd e-mailben elküldhető.

Nagy sikernek örvend a kívánságláda, melynek segítségével – bizonyos kereteken belül – valóra válhatnak addig nem teljesült kívánságok, s a gyerekek próbára tehetik szerencséjüket az adventi időszakhoz kapcsolódó kérdésekből álló fejtörővel is.

A téli iskolai szünetre tekintettel a Mese.tv szünidei matinéja kínál naponta új filmeket, a Magyar Televízió archívumából származó klasszikusok mellett – mint például a közkedvelt Pom-Pom meséi sorozat – továbbá Magyarországon még nem látott rajzfilmekkel, mint például a magyar származású, amerikai rajzfilmes, Christine Veres animációs sorozata, ami az angol nyelv elsajátításában, gyakorlásában is hasznos lehet a gyerekek számára.

Címkék