Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Digitális toborzó – munkakeresés az interneten

Digitális toborzó – munkakeresés az interneten
Infovilág

A MARK olyan eszköz, aminek segítségével egyszerűbb feldolgozni és rendszerezni a pályázatok során beérkező nagy mennyiségű önéletrajzot. Mivel a rendszer a Workania ügyfelei számára ingyenesen elérhető, használói sok időt, pénzt és energiát takaríthatnak meg. További előnye, hogy a nincs szükség hozzá kiegészítő szoftverre. A személyzetisek az álláskeresők profilját egy helyen és online kezelhetik.

Egy év alatt gyökeresen átalakultak a munkaerő-piaci körülmények, megháromszorozódott az álláshirdetésekre beérkező pályázatok száma. Szolgáltatásait a Workania ezért a HR-szakemberek megváltozott igényeihez igazította, és megkönnyítre az önéletrajzok hatékony kezelését és a kiválasztását.

A Lapcom Kft. tulajdonában lévő internetes állásportál három éve jelent meg a hasonló honlapok hazai mezőnyében, s mára a havi 598 ezres látogatottságával a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált. Az utóbbi két évben a hirdetések száma két és félszeresére nőtt. A társaság szlovák testvéroldala is piacvezető. A Workania az általa működtetett Merces online fizetési felmérés adataira hivatkozva kéthetente ad közre kutatási adatokat.

Napjainkban objektívan összehasonlítható az azonos régióban, azonos beosztásban, szakmában eltöltött évek számában egymáshoz közel eső és hasonló tapasztalatokkal rendelkező alkalmazottak bérezése. Megválaszolhatóvá vált a sokakat foglalkoztató kérdés: "elég jól keresek a saját szakmámban?" A bérinformációs felmérések által kiküszöbölhető a megpályázott állás elvesztése is - a munkáltatók által túlzottnak tartott, vagy az irreálisan alacsony bérigény okán. Az olvasók el tudnak igazodni a munkavállalás anyagi vonatkozásait illetően, s az is mérlegelhető, milyen fizetésbeli eltérések adódnak bizonyos iskolai végzettségek megszerzése után. Az egyre népszerűbb és ismertebb fizetés-összehasonlító portál adatbázisa naponta frissül.

Címkék