Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 23. Az év 114. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739396. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sztrájk után újra közlekedik a vasút

Sztrájk után újra közlekedik a vasút
Infovilág

A sztrájk befejezése után a szakemberek azonnal megkezdték a menetrend szerinti közlekedés mihamarabbi helyreállítását. Az eddigi, hasonlóan rövid időtartamú sztrájkok tapasztalatai alapján, várhatóan a délutáni órákra az elővárosi vonatforgalom már kiszámíthatóvá válik, a távolsági és InterCity vonatok előreláthatóan az esti, késő esti órákban már menetrend szerint közlekednek. A nemzetközi vonatokat a határállomások befogadták.

Ma 10 órától 13 óráig a Volán busztársaságok egyes járataikon elfogadják a MÁV-Start Zrt. által kiszolgáltatott, a sztrájk ideje alatt érvényes vasúti bérleteket, illetve a MÁV tényleges és családtagi arcképes igazolványokat, a MÁV-Start által kibocsátott Start Klub és Start Klub Prémiumkártyákat és a BKSZ által kibocsátott bérleteket és kiegészítő bérleteket. A Volán társaságok járatai a vasúti bérlettel megegyező viszonylatban vehetők igénybe.
A vasúti bérleteket és a tényleges és családtagi vasúti arcképes igazolványokat a BKV Zrt. szintén 10-től 13 óráig fogadja el. A MÁV-Start Zrt. ezzel az intézkedéssel is igyekszik csökkenteni a sztrájk miatt az utazással kapcsolatos kényelmetlenségeket.

A sztrájk napján 10–24 óra között belföldön az InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetők igénybe. Ha az utasok a sztrájk időszakára szóló utazásukról lemondanak, a kifizetett menetdíjat, IC/IP-pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a pénztárakban.


Ha az utas nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díj kezelési költség levonása nélküli visszatérítésére jogosultak. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség.

Címkék