Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Határtalan televíziózás – keret nélküli készülékek

Határtalan televíziózás – keret nélküli készülékek
Infovilág

Élesedik a verseny a készülékek piacán, hiszen a vásárló nem csupán a mind valósághűbb látványt, az ezzel kapcsolatos csúcstechnológiát igényli, hanem ízlése a formatervezés tekintetében is egyre kifinomultabb. Ennek igyekeznek megfelelni az LG legújabb, Borderless televíziói, amik szinte "határtalan élményt" nyújtanak.

A koncepció lényege a hagyományos keret nélküli kialakítás, valamint a LED-háttérvilágítás. Az LG Electronics Magyar Kft. marketing menedzsere az új termékek beharangozóján az autóiparral példálózott. Valaha eltávolították a gépkocsik tetejét, így jött létre a kabrió. A női divatban hasonló "forradalmi tett" volt a gombok és zipzár nélküli "burokruha" megteremtése. "Az LG is a határok lebontását tűzte ki célul a szórakoztató elektronikában a Borderless televíziók kifejlesztésével" – fejtegette Szili Krisztián.

Látszólag eltűnt a tévé kerete, így a tévék külseje kifinomultabb, a káva nélküli, keskeny készülék bármely otthon elegáns tartozéka lehet. A vékony külső a cég új préseléses fröccsöntési technológiájának köszönhető. A felületet speciális, laminált réteggel is bevonták, így nyoma sincs a képernyő és káva közötti átmenetnek. A tükörsima képernyő és a keret egyetlen, sík felületet képez. Az elegáns megjelenést a lekerekített szélek és a magas fényű borítás teszik elegánsabbá és látványosabbá. A Full HD felbontású készüléket TruMotion 200 Hz technológiával látta el a gyártó, így az automatikusan vezérelt háttérvilágítással megjelenített képeken a mozgás tiszta és természetes. A 200 Hz-es technológia révén a tévé képfrissítési válaszideje két ezredmásodpercre csökkent, így a gyorsmozgásos jelenetek nem csíkozódnak és nem mosódnak el. Az élethű képalkotást segíti a 150 000–1 dinamikus kontrasztarány is, ami lényegesen nagyobb színmélységet garantál a hagyományosnál. A tökéletes képminőség elérését a "szakértő mód" és a "képvarázsló" együttesen segíti. Ezekkel a funkciókkal a képminőség valamennyi beállítása könnyen szabályozható.

Az SL8000, SL8500, valamint a SL9000, SL9500 modell Bluetooth-kapcsolatot teremthetnek a szinkronizálható elektronikai készülékekkel, így akár mobiltelefonról is képesek zenét lejátszani, vagy fényképeket megjeleníteni. A Bluetooth által a használó vezeték nélküli fejhallgatón követheti a tévéműsorokat, filmeket és játékokat. A multimédiás funkciók révén külső merevlemezek vagy USB flash memória is csatlakoztatható, sőt ezek a tévék is kompatibilisek a jpeg-, az mp3- vagy HD DivX-fájlokkal.

Az LG most piacra dobott hagyományos keret nélküli televízióit ellátták a Smart Energy Saving Plus technológiával, ami érezhetően csökkenti az energiafogyasztást. Az adaptív fényérzékelő technológia 4096 lépésből álló algoritmussal elemzi a környezet fényerejét, és ahhoz igazítja a képbeállításokat, illetve a háttérvilágítást. A technológia a háttérvilágítás intelligens szabályozásával csökkenti a készülék energiafogyasztását, valamint a képbeállításokat a jobb minőségű és kontrasztosabb megjelenítéshez igazítja és ezáltal a szemet is kevésbé terhelik.

Ugyancsak mostantól kínálják az LG LH9000 LCD+televízióját. Ennek különlegessége, hogy 960 LED-dióda világítja meg hátulról a képernyőt. A fényerő aszerint változik, hogy mi jelenik meg a képernyőn, így 5 000 000–1 dinamikus kontrasztarány érhető el. A kontrasztban gazdag képek minden eddiginéltermészetesebbek, a feketék mélyebbek, a különböző árnyalatok közötti átmenetek pedig finomabbak lesznek. A Full LED-háttérvilágítás különösen akkor érvényesül, amikor a megjelenített kép egyes területein rendkívül fényes, máshol pedig sötét. A háttérvilágítás előnyeit a készülék képvarázsló funkciója teszi teljeseé, amellyel pontosan szabályozható a kép megjelenése, így a tévé bármilyen helyiség megvilágításhoz vagy tartalomhoz beállítható. A készülék képét tovább javítja a TruMotion 200 Hz technológia, amely a gyors mozgásos jelenteknél alkot egyedülállót.

Címkék