Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 18. Az év 109. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739391. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Google és az influenza – követés már magyarul is

Google és az influenza – követés már magyarul is
Infovilág

A hagyományos influenzakövetés orvosok és páciensek bevonásával készített kutatásokat jelent (akár hetekig is igénybe tarthat), a Google keresései valósidejű, pontos jelzést adnak a megbetegedésekről különböző földrajzi helyeken. Az Európai Betegség-megelőzési és Járványvédelmi Központ publikusan elérhető adatai a Google modelljeinek helyességét igazolták és megerősítették, ezért számos országban vált elérhetővé mától a szolgáltatás.

Andrea Ammon, az ECDC járványfigyelő osztályának vezetője elmondta: „A Google influenza-trendek újszerű eszköz az influenza követésére; kiegészíti a hagyományos járványfigyelő eljárásokat, mint amilyen a mi Európai Influenza-figyelő Hálózatunk. A rendszer az Egyesült Államokban és más országokban már bizonyított a szezonális és országos influenzajárvány követésével. Ezért is nagyon izgalmas a szolgáltatás európai bevezetése az országos járványokat megelőző időszakban. Bizton állíthatom, hogy mi is figyelemmel fogjuk kísérni a szolgáltatás nyújtotta eredményeket.”

A Google-n zajló keresések milliárdjaiba betekintést nyújtó szolgáltatás, a keresési trendek szintén elérhető magyarul ezen a weboldalon.

Címkék