Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Otthoni valósághű mozi: LG Blu-ray-megoldások

Otthoni valósághű mozi: LG Blu-ray-megoldások
Infovilág

A BD 370 jelű Blu-ray lejátszó.A dél-koreai gyártó avégett, hogy minél ismertebbé tegye a technológiát, támogatja Magyarország első Blu-ray blogját, ahol a téma iránt érdeklődők széleskörű tájékoztatást kapnak lejátszókról, filmekről és számítógépes perifériákról egyaránt.

Az LG 2007 januárjában jelentette be világszerte az első Blu-ray és HD DVD lejátszóját, az LG Super Multi Blue BH100 készüléket, amikor még el sem dőlt a formátumok harca, és csupán néhány Blu-ray lejátszót és filmet lehetett kapni a hazai forgalmazók jóvoltából. A piac nagy változásokon ment át azóta, és napjainkban is technológia mérföldköveinek számító termékek jelennek meg, mint például az internet csatlakozásra képes BD370 és BD390, a Blu-ray házimozi vagy a számítógéphez csatlakoztatható külső Blu-ray író.

A HB954PB házimozi-rendszer.BD370 jelű készülékének megjelenését az LG hazánkban a tavasszal jelentette be; általa a YouTube-on elhelyezett internetes tartalmak is közvetlenül a televízión jeleníthetők meg. Ezt követte a Blu-ray házimozi-rendszer, utána pedig a BD390 következett. A lejátszó már vezeték nélküli internet elérésre és NTFS USB merevlemez csatlakozásra képes. Az LG legújabb Blu-ray termékeit a berlini IDA-n ismerhette meg nagyközönség. Az ott kiállítottak közül a HLB54S Sound Bar és az MS450H médiacenter már a hazai kínálatban is megjelent. A hamarosan érkező BD350V (a gyártó szerint) kedvező árával és MKV (matroska video)-lejátszási lehetőségével kívánja közelebb hozni a felhasználók számára a nagyfelbontású mozizás élményét, hogy egyre többen érezhessék úgy, hogy maguk is részesei a filmnek.

Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketingvezetője a ma délutáni termékbemutatón elmondta: „Az LG a múlt néhány évben a szórakoztató elektronika kiemelkedő márkájává lépett elő a hazai piacon. Mostanra pedig elérkezett a pillanat, hogy a legújabb technológiai újításokat magukban foglaló, kiváló szórakozási élményt adó Blu-ray készülékekből gazdag választékot is tudjunk ajánlani az igényes multimédia-kedvelőknek. Blu-ray termékeinket Full HD televíziókkal összekapcsolva a szórakoztatóelektronikai területen is teljes megoldásokat tudunk kínálni. A folyamatosan bővülő Blu-ray termékválasztékunkban jelenleg három lejátszót, egy házimozi-rendszert, egy belső és külső írót, valamint az új Sound Bar-t és a médiacentert tesszük elérhetővé hazánkban azért, hogy mielőbb kielégíthessük a használók szerteágazó, a lejátszók és az írók iránti igényeit”.

Címkék