Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Logitech internetrádió – kis dobozból nagy hang

Logitech internetrádió – kis dobozból nagy hang
Infovilág

Logitech Squeezebox Radio.Az internet mindent megváltoztatott, még a rádiózási szokásainkat is. A Logitech Squeezebox Radioval – akárcsak egy megszokott, már-már régimódi rádiókészülék egyszerűségével – élvezhetők az internetes rádiózás kínálta lehetőségek.

Más, összetett Wi-Fi zenei rendszerekkel ellentétben a Squeezebox Radio üzembe helyezése igazán egyszerű. Csak bedugjuk, bekapcsoljuk, rácsatlakozik otthoni internet-hálózatra, és már szól is a zene: internetes rádióállomások, saját gyűjteményünk becses darabjai, köztük a DRM-független (korlátlan digitális jogú) iTunes Plus letöltéseink, és olyan előfizetéses szolgáltatások, mint a Last.fm, a Napster vagy a Deezer. Ráadásul a Squeezebox Radio színes képernyőjén nézegethetünk cd-borítókat, láthatjuk az aktuális zeneszám és rádióállomás adatait és még sok minden mást.

A kijelző melletti hat programozható gombbal pillanatok alatt előhívhatjuk egy kedvenc dalunkat, rádiócsatornánkat vagy zenelistánkat. Az automatikus fényerő-szabályzónak és a beépített ébresztőórának köszönhetően a Logitech Squeezebox Radio még az éjjeliszekrényen is jól mutat. Ha netán csak magunknak szeretnénk zenélni, a 3,5 milliméteres jack-csatlakozóra fejhallgatót köthetünk.

A mindössze 13×220×8,5 centiméteres kompakt készülék alig foglal helyet, a Squeezebox Radio zenelejátszót mégis tiszta hangzás jellemzi. A 19 milliméteres, kiváló minőségű, lágy membrános magashang-sugárzónak és a 76 milliméteres nagy teljesítményű mélynyomónak köszönhetően nincs szükség külső hangszórókra.

Ha „táskarádióként” akarjuk használni, a külön megvásárolható akkumulátor, mint áramforrás, ezt is lehetővé teszi. Az akkumulátorokkal a Squeezebox Radio akár hat órán át is működik, és automatikusan feltöltődik, miközben gazdája elektromos hálózatra (konnektorba) csatlakoztatja.

Squeezebox Touch zenelejátszó.A Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi zenelejátszó segítségével a világ minden zenéjét lejátszhatjuk meglévő hangrendszerünkön. Tizenegy centiméter átmérőjű, színes kijelzőjén érintésével válogathatunk a zeneszámok között. A Squeezebox Touch még a 24 bites 96 kHz mintavételezésű zeneszámokat is le tudja játszani. Csak rákötjük már meglévő hangszóróinkat a Squeezebox Touch zenelejátszóra, rácsatlakozunk az otthoni Wi-Fi hálózatra, és már szólhat is a muzsika! A készülék hátulján található USB-csatoló és SD-kártyaolvasó segítségével memóriakártyán vagy pendrive-on tárolt dalainkat is meghallgathatjuk.

Mindkét újdonság, Squeezebox Radio és a Squeezebox Touch alkalmazkodik meglévő Wi-Fi- vagy ethernet-hálózathoz, akárcsak a termékcsalád eddigi tagjai, a díjnyertes Squeezebox Boom, a Duet és a legigényesebb zenehallgatóknak szánt Transporter zenelejátszó.

Ráadásul a Squeezebox termékcsalád tagjai együttműködnek egymással, így meglévő rendszer könnyen továbbfejleszthető. Új és újabb Squeezebox Wi-Fi zenelejátszókkal több helyiség is „behangosítható”, egyszerre hallgatható ugyanaz a zene, vagy éppenséggel minden helyiségben más és-más.

A Logitech Squeezebox Radio Wi-Fi zenelejátszó ezekben a napokban jelenik meg a kereskedelmi kínálatba, ajánlott fogyasztói ára mintegy száznyolcvan euró. A Squeezebox Touch Wi-Fi zenelejátszót karácsonyra szánja a gyártó, ára háromszáz euró.

Címkék