Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hogyan kerülhető el a létszámcsökkentés?

Hogyan kerülhető el a létszámcsökkentés?
Infovilág

A dinamikus fejlődés záloga pontosan a cégstruktúra átalakításában, a tapasztalatok folyamatos elemzésében rejlik, amelyben kiemelt jelentőségű lehet az egyedülálló 10 milliárdos uniós forrást kínáló TÁMOP 2.3.3/B. pályázat.

A TÁMOP 2.3.3/B. „Nagyvállalkozások OKJ-s és akkreditált képzéseinek támogatása” című pályázat a nagyvállalati szektor munkahelymegtartó erejét erősítené egy jelenleg 2,5 milliárd forintos keretösszegű uniós támogatással. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben először áll rendelkezésre nagyvállalkozásoknak milliárdos képzési forrás: a program keretében OKJ-s és akkreditált szakmai képzések, a munkaerő-piaci kulcskompetenciák fejlesztésére irányuló képzés (idegen nyelvi, informatikai, stb.), és a szakképzésbe való bekacsolódáshoz szükséges bemeneti kompetenciák fejlesztésére irányuló felzárkóztató képzés valósulhat meg – melynek részleteit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán olvashatják.


A nagyvállalkozások munkahelymegőrzését szolgáló uniós pályázatra augusztus 24–szeptember 14. között lehet benyújtani a pályázati anyagot, az elbírálás folyamatos. A gyorsaság különösen fontos, hiszen a források idő előtt kimerülhetnek, így a cégek még a támogatástól is eleshetnek. A pályázattal – ideális esetben – a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóra vonatkozóan a minimálbér akár háromszorosa is lehívható. Csak a legalább 250 főt foglalkoztató gazdasági társaságok és szövetkezetek élhetnek a TÁMOP 2.3.3/B. lehetőségével, a 250 fő alatti létszámú vállalkozások számára a TÁMOP 2.3.3/A. vehető igénybe.

A támogatás megszerzéséhez DFT-Hungária most ingyen segítséget nyújt, és vállalja minden vállalkozás számára a pályázatok beadásának kezelését. A szolgáltatás a 06 20 338 06 96 telefonszámon és a tamop@dft-hungaria.hu e-mail címen igényelhető.

Címkék