Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

ABBYY FineReader Macintoshra is

ABBYY FineReader Macintoshra is
Infovilág

A szöveg-felismerési, adat kinyerési és nyelvészeti technológiáiról nálunk is jól ismert ABBYY ma bemutatta a Macintoshra készült szöveg-felismerő (OCR) szoftverét a FineReader Express Edition for Mac-t. A szoftver papír alapú dokumentumokból, pdf-fájlokból, vagy digitális kamerával készült képekből kiindulva rtf-, xls-, kereshető pdf- és html-fájlt tud készíteni. A kiváló felismerési pontosságú, 171 nyelvet ismerő és intelligens rendszerének köszönhetően, képes visszaadni a dokumentumok eredeti formátumát. Az „egykattintásos” átalakítási megoldások és a maximálisan használóbarát felület az ABBYY FineReader Express Edition for Mac-t széles felhasználói kör részére ideális OCR-megoldássá teszi.

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac a legkülönfélébb dokumentumok, mint pl. újságok, könyvek, táblázatok és üzleti dokumentumok feldolgozására alkalmas, és a még olyan hagyományosan nehéz OCR-feladatokat is megoldja, mint pl. a szöveg-felismerés faxok vagy a digitális fényképek esetén. Evégett például a kiindulásul szolgáló ferde képeket is képes korrigálni.

A digitális kamera az OCR-technológia előretörésének köszönhetően a digitálisan készült képekből kinyerhető a szöveg, és a fényképezőgép akár szkennerként használható. Ilyeténképpen szkennelhető dokumentumok és kinyerhető belőlük az olyan szöveg, ami egyébként nehezen lenne hozzáférhető, pl. könyvtárban, üzleti megbeszélésen, az utcán, séta közben. A fényképezőgép és néhány kattintás segítségével az Express Editionben mindez könnyen megoldhatóvá válik.  

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac képes átalakítani a különféle forrásokból származó, kép alapú pdf-fájlokat archiválás céljára alkalmazható, kereshető pdf-fájlokká. A könnyebb kezelhetőség végett a leggyakoribb rutinfeladatokat a Gyorsgombok menüben foglalták össze a program szerzői, így a használó egy kattintással már az eredményhez jut. Lehetőség van egyszerre több dokumentum konvertálására és egyesesítlslre egyetlen fájlban. Ezzel a használó időt takarít meg, pl. több pdf-fájl egyesítésekor.

Címkék