Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Támogatás hiányában Gaskóék fölfüggesztették a sztrájkot

Támogatás hiányában Gaskóék fölfüggesztették a sztrájkot
Infovilág
A vasutasok támogatásának hiánya a kezdetektől érzékelhető volt, a reggeli műszakváltás után azonban egyértelművé vált, hogy a szakszervezeti vezetők követeléseivel, magatartásával a vasutasok nem kívánnak azonosulni, ehhez támogatásukat nem adják.

A vonatok az ország egész területén egyre több helyen indultak el, és a vasutasok kiszálltak a sztrájkból, még az olyan erős, egykoron sztrájkügyben megingathatatlan csomópontok is, mint például Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza.

A vasúttársaságok igyekeznek mielőbb megszervezni a menetrendszerű vonatközlekedést, és a lehetőségeikhez képest biztosítani az utasok pontos célba jutását. Erről természetesen folyamatosan tájékoztatják az utasokat a szokásos csatornákon: a MÁV-START Zrt. honlapjánhttp://www.mav-start.hu, valamint a MÁVDIREKT információs központ vonalán a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. 

A meghirdetett Volán- és BKV-járatokon a MÁV-START Zrt. által kibocsátott bérleteket a mai napon éjfélig továbbra is elfogadják, a vonatpótló buszok az előzetes tájékoztatásnak megfelelően közlekednek. Az IC-vonatok ma pót- és helyjegy nélkül igénybe vehetők, a fedélzeti, nem pótdíjas jegykiadás éjfélig engedélyezett.

A teljes menetrend szakszerű helyreállítása végett a vasúttársaság először az elővárosi vonatokat, ezt követően a távolsági és az InterCity-járatokat törekszik pontosan elindítani, majd ezt követi a nemzetközi járatok forgalomba állítása. Az utasok is ennek megfelelően tervezhetik meg utazásukat.

Mivel a sztrájk támogatottsága alacsony volt és a vonatok többsége a délelőtti órákban is közlekedett, ezért a korábbi munkabeszüntetésekkel ellentétben hamarabb állhat helyre a vasúti közlekedés. A sztrájk által kevésbé érintett legtöbb helyen már az esti órákra, országosan – beleértve a nemzetközi menetrendet is – a teljes menetrend szerinti közlekedés előreláthatólag a szombat hajnali üzemkezdetre állhat vissza.

A MÁV Zrt. és a MÁV Csoport vezetése köszöni munkavállalóinak, hogy az utasok kiszolgálását tartják elsődleges és legfontosabb feladatuknak, és nem támogatják az értelmetlen, a vasúti közlekedésre károsan ható sztrájkköveteléseket – áll MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Címkék