Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IP-alapú videotechnológiával közvetítik az olimpiát

IP-alapú videotechnológiával közvetítik az olimpiát
Infovilág
A Cisco-technológián alapuló, transzkontinentális hálózaton gigabájt méretű fájlok továbbíthatók Peking–New York, illetve –Los Angeles között. Az előző olimpiákon az NBC szerkesztői még videoszalagokat használtak a grafikák és feliratok megjelenítéséhez. Az idén a társaság eddigi legnagyobb szabású médiavállalkozásán az NBC a 17 napos eseménysorozatról mintegy 3600 órányi közvetítést ad. Videokönyvtár segítségével azonban lehetetlen lenne elegendő videokópiát készíteni a nyolc hálózat, illetve az NBCOlympics.com webhely számára. A fájlalapú munkafolyamattal a televíziós hálózat kiválaszthatja a kívánt felvételeket és eljuttathatja őket a társhálózatoknak akár még azelőtt, hogy az adott esemény befejeződött volna.

A pekingi olimpia NBC-közvetítésének nézői asztali és hordozható számítógépek segítségével 2200 órányi videoanyaghoz férhetnek majd hozzá, amit igény szerint játszhatnak le, valamint 3000 órányi kiemelt eseményt, visszajátszást, ráadást és eredményt nézhetnek meg. A videoanyagok és eredmények okostelefonon is megtekinthetők.

A Cisco átfogó videohálózati infrastruktúrájának, továbbá videokódolási megoldásainak jóvoltából az NBC képes volt megfelelni az alábbi kihívásoknak:

• Nagy sávszélességű, illetve teljesítményű kapcsolat kialakítása Peking és a New York-i, valamint Los Angeles-i stúdiók között; ilyeténképpen az Egyesült Államokban dolgozó munkatársak a pekingi felvétellel egyidejűleg szerkeszthetik a videoanyagot.
• Olyan szolgáltatásminőség (QoS) biztosítása, amely lehetővé teszi az olimpiai felvételek elsőbbséggel történő továbbítását az óceánon átívelő hálózaton keresztül.
• Kis felbontású videoanyagok kódolása és közvetítése az olimpia helyszíneiről szélessávú internetkapcsolaton keresztül történő megtekintéshez. A kis felbontású videoanyagok jóval kevesebb sávszélességet használnak, ilymódon az NBC még több olimpiai sportágat közvetíthet interneten keresztül.
• Egyszerű, egységes IP-alapú infrastruktúra használata a videoközvetítésektől az adatigényes logisztikai alkalmazásokig terjedő legkülönfélébb szolgáltatásokhoz.
Címkék