Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csökkenthető a gázszámla – ügyintézés kizárólag interneten

Csökkenthető a gázszámla – ügyintézés kizárólag interneten
Infovilág
Az Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EMFESZ) 2004 óta van jelen a magyar gázpiacon. Részesedése csaaknem 20 százalék a teljes magyar földgázforgalomból, a szabadpiacon értékesített teljes mennyiségnek pedig közel a 70 százalékát ez a cég juttatja el az ipari fogyasztókhoz. Az EMFESZ tavaly 200 ügyfelét látta el 500 szállítási ponton, árbevétele mintegy 190 milliárd forint.

Góczi Istvén. „Az EMFESZ, élve a 2003-i Magyar Gáztörvény adta lehetőségekkel, elsőként lép ki a szabad magyar lakossági gázpiacra. A GAS.HU az egész ország, elsősorban Közép-Magyarország meghatározó lakossági gázszolgáltatója kíván lenni, 2008 végéig 100 000 ügyfél megszerzését tűzte ki célul” – jelentette be a GAS.HU mai sajtótájékoztatóján Góczi István, az EMFESZ Kft. ügyvezetője.

Balázs István, a Magyar Energia Hivatal osztályvezetője: „A Magyar Energia Hivatal mérföldkőnek tekinti a hazai lakossági és kisfogyasztói piac tényleges megnyitása tekintetében az EMFESZ kezdeményezését, kiemelve az internet-alapú kapcsolattartást, mint a hazai energetikai termékek forgalmazásában úttörőnek számítható kezdeményezést”.

Az EMFESZ lakossági üzletága, a GAS.HU által nyújtott alternatív lakossági gázszolgáltatás leendő ügyfelei sajátos kedvezményben részesülnek, hiszen a közüzemi díjnál átlagban 8%-kal kedvezőbb díjakat tartalmazó szolgáltatási csomagot kapnak. Az ügyfelek továbbra is a meglévő hálózaton keresztül kapják a gázt, a gázórát sem kell lecserélni, elegendő lakossági szabadpiaci fogyasztóként szerződést kötnia GAS.HU-val

GAS.HU ezeket az előnyöket kínálja:

- a közüzemi költségeknél kedvezőbben jut gázhoz a fogyasztó, a megtakarítható összeg a fogyasztás mértékétől függően éves szinten akár több tízezer forintot is elérhet;
- közüzemhez képest a GAS.hu fogyasztói a szerződés kezdetétől érvényes fix kedvezménnyel kapják a gázt;
- a GAS.HU-nál szinte minden online működik, a szerződéskötéstől kezdve a számlázáson át a fizetésig;
- közüzemben papíralapú a számla, GAS.HU internetről letölthető elektronikus számlát bocsát ki;
- a gázszámla rendezése kezdetben kizárólag csoportos banki beszedéssel történik;
- a GAS.HU a portálján és a telefonos ügyfélszolgálatán keresztül gyors és rugalmas ügyintézést ígér.

A GAS.HU leendő ügyfeleinek először regisztrálniuk kell magukat a cég honlapján, majd szintén online történik meg a szerződéskötés. Természetesen az ügyfélnek fel kell mondania ezután közüzemi szerződését és szabadpiaci fogyasztóként regisztráltatnia kell magát. Ez a két utóbbi lépés egyelőre még papíralapú, de a lebonyolításban is segítenek a GAS.HU telefonos ügyfélszolgálatának a munkatársai. A papírmunka elintézése és a banki csoportos beszedési megbízás engedélyezése után, a törvényben meghatározott határidő elteltével kezdheti meg az ügyfél a földgáz kedvezőbb költségalapú fogyasztását.

A cég később az interneten túl más értékesítési csatornákat is igénybe kíván venni, illetve szeretné megszólítani a piac többi kisfogyasztóját.
Címkék