Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vállalati Linux-újdonság: Red Hat Enterprise Linux 5

Vállalati Linux-újdonság: Red Hat Enterprise Linux 5
Infovilág
A szoftver új változatának két éve folyó fejlesztését az ügyfelekkel történő szoros együttműködés segítette, ily módon lehetett hozzáadott értéket teremteni az felhasználók számára. Kiindulásul olyan nyílt forráskódú alapelveket rögzített a cég, melyeket maguk az ügyfelek is alkalmaznak a szoftverek beszerzési és kezelési költségeinek csökkentésére. Az új szoftver alkalmazásával felszabaduló erőforrások a vállalaton belül másra fordíthatók, pl. szolgáltatásokra, rendszer-menedzsmentre és partnerkapcsolatokra.
2002-i első megjelenése óta a Red Hat Enterprise Linuxot a világ 500 legnagyobb vállalatánál használják, mindenütt elismerik teljesítményét, értékeit és megbízhatóságát. Összetett terhelések esetén jól alkalmazható az itt alkalmazott nyílt forráskódú technológia, amire egyre nagyobb az ügyfelek igénye.
A vállalatokkal együttműködve, korábbi verzióval kapcsolatos jelzések alapján fejlesztette ki a Red Hat az 5-ös változatot kritikus szerver-alkalmazásokhoz, az új Advanced Platform-ot és frissítette az Enterprise Desktopot is.

Az 5-ös változat előnyös újdonságai:
● teljesítménynövelés,
● megnövelt méretezhetőség,
● javított biztonsági jellemzők,
● kiterjedt hardvertámogatás,
● kiterjesztett fejlesztői környezet- és eszközök,
● továbbfejlesztett interoperabilitás a Microsoft Windows-zal és az Unixszal.

A Red Hat Enterprise Linux Advanced Platform az Enterprise Linux 5 alaprendszer képességeit tovább bővíti. Integrált szerver- és storage-virtualizációs technológiákkal megoldást kínál a Red Hat klaszter-támogatás hozzáadásával. Teljesen integrált megoldásaival használatra kész, nincs szükség további termékek megvásárlására egyéb gyártóktól.
Korlátlan számú, virtualizált vendégrendszert kezel; több operációs rendszer, több verzió, többféle teljesítményi és biztonsági beállítás állítható be ugyanazon szerveren. A storage-virtualizáció révén több vendégrendszer lehet ugyanazon, vagy különböző szervereken, melyek elérik és megosztják a logikai storage-meghajtókat és fájlrendszereket. Magas rendelkezésre állású klaszterezést és failover-kezelést valósít meg, átfogó mendzsment-funkciókkal.

A Red Hat Network Satellite-el virtualizált rendszereknél Enterprise Linux alapú vendégrendszerek deríthetők fel, hozhatók létre, beemelhetők a meglévő menedzselt környezetbe, adminisztratív funkciók szolgálnak a vendégrendszerek működésének ellenőrzésére.

A modulok, amelyek képesek együttműködni mind a vendég-, mind a gazdarendszerekkel:

● Red Hat Adatközpont-megoldás,
● Red Hat Adatbázis-elérhetőségi megoldás: platform a létező adatbázisok (Oracle, Sybase, MySQL, EnterpriseDB, DB2 stb.) klaszterezett megbízhatóságára, akár 200 ezer dollár megtakarítást is jelenthet.
● Red Hat High Performance Computing: platform, amivel mérnökök, kutatók és pénzügyi elemzők oldhatják meg bonyolult számítási problémáikat, magasabb hasznot és a versenyelőnyt kínálva.

A Red Hat közös ügyfél-támogatási rendszert hozott létre, amely független attól, hogy Red Hat-technológiáról, vagy partner-megoldásról van-e szó. Tervek szerint a Red Hat Cooperative Resolution Center révén a jövőben az ügyfelek megtapasztalhatják a partnerségből származó előnyöket.

Bővebben: redhat.ulx.hu/show_news.php?id=37

Címkék